Dierenpension overnemen

door

in

Een dierenpension overnemen kan een spannende en lonende onderneming zijn voor dierenliefhebbers die graag met huisdieren werken. Het runnen van een dierenpension biedt de mogelijkheid om voor verschillende soorten dieren te zorgen, zoals honden, katten, konijnen en vogels. Het is een verantwoordelijkheid die veel toewijding en hard werken vereist, maar het kan ook een geweldige manier zijn om je passie voor dieren om te zetten in een winstgevend bedrijf.

Waarom een dierenpension overnemen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een dierenpension over te nemen in plaats van er zelf een te starten. Ten eerste kan het overnemen van een bestaand dierenpension je veel tijd en moeite besparen bij het opzetten van een nieuw bedrijf. Het pand, de faciliteiten en de klantenkring zijn al aanwezig, wat betekent dat je direct aan de slag kunt gaan.

Ten tweede kan het overnemen van een dierenpension je ook helpen om de risico’s te verminderen die gepaard gaan met het starten van een nieuw bedrijf. Een bestaand dierenpension heeft al bewezen dat er vraag is naar de diensten die het biedt, en je kunt profiteren van de reputatie en het klantenbestand dat het pension al heeft opgebouwd.

Daarnaast kan het overnemen van een dierenpension ook financieel voordelig zijn. In plaats van te investeren in de bouw van een nieuw pand en het aanschaffen van alle benodigde faciliteiten, kun je mogelijk een bestaand dierenpension overnemen tegen een lagere prijs. Dit kan je helpen om sneller winst te maken en je investering terug te verdienen.

Waar moet je op letten bij het overnemen van een dierenpension?

Voordat je een dierenpension overneemt, zijn er verschillende belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

 • Locatie: Controleer of de locatie van het dierenpension gunstig is. Is het gemakkelijk bereikbaar voor klanten? Zijn er voldoende parkeermogelijkheden? Is er voldoende ruimte voor uitbreiding?
 • Faciliteiten: Onderzoek de faciliteiten van het dierenpension. Zijn er voldoende kennels, speelruimtes en buitenruimtes? Zijn de faciliteiten schoon en goed onderhouden?
 • Klantenbestand: Vraag naar het klantenbestand van het dierenpension. Hoeveel vaste klanten heeft het pension? Zijn er mogelijkheden om het klantenbestand uit te breiden?
 • Personeel: Informeer naar het bestaande personeel van het dierenpension. Zijn er voldoende medewerkers om de dagelijkse taken uit te voeren? Zijn ze goed opgeleid en ervaren?
 • Financiën: Analyseer de financiële situatie van het dierenpension. Wat zijn de inkomsten en uitgaven? Zijn er eventuele schulden of lopende contracten waar je rekening mee moet houden?

Hoe een dierenpension overnemen?

Als je hebt besloten om een dierenpension over te nemen, zijn er verschillende stappen die je moet volgen:

 1. Onderzoek: Doe grondig onderzoek naar het dierenpension dat je wilt overnemen. Verzamel alle relevante informatie en beoordeel of het pension aan jouw verwachtingen voldoet.
 2. Financiering: Zorg ervoor dat je de financiële middelen hebt om het dierenpension over te nemen. Dit kan eigen kapitaal zijn of een lening van een bank of investeerder.
 3. Onderhandelingen: Ga in gesprek met de huidige eigenaar van het dierenpension om de overnamevoorwaarden te bespreken. Onderhandel over de prijs, de overdrachtsdatum en eventuele andere voorwaarden.
 4. Juridische zaken: Schakel een advocaat in om de juridische aspecten van de overname af te handelen. Laat alle contracten en overeenkomsten grondig controleren voordat je ze ondertekent.
 5. Overdracht: Zorg voor een soepele overdracht van het dierenpension. Maak afspraken met het personeel en de klanten om de overgang zo naadloos mogelijk te laten verlopen.

De voordelen van het overnemen van een dierenpension

Het overnemen van een dierenpension biedt verschillende voordelen ten opzichte van het starten van een nieuw bedrijf. Enkele van deze voordelen zijn:

 • Directe start: Je kunt direct aan de slag met het runnen van het dierenpension, omdat alle benodigde faciliteiten en klanten al aanwezig zijn.
 • Bestaand klantenbestand: Een overgenomen dierenpension heeft al een bestaand klantenbestand, wat kan helpen om de omzet te behouden en te laten groeien.
 • Reputatie: Een dierenpension dat al enige tijd actief is, heeft waarschijnlijk al een goede reputatie opgebouwd. Dit kan je helpen om nieuwe klanten aan te trekken.
 • Ervaring: Het overnemen van een dierenpension stelt je in staat om te profiteren van de ervaring en kennis van het bestaande personeel.

Al met al kan het overnemen van een dierenpension een geweldige kans zijn voor dierenliefhebbers die graag een eigen bedrijf willen starten. Met de juiste voorbereiding en onderzoek kun je een succesvolle overname realiseren en een bloeiend dierenpension runnen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *